Bästa sporterna för att komma i form

Det finns många anledningar att själv hålla på med sport. Det behöver inte bara handla om att bli bäst eller att vinna tävlingar. Att träffa andra människor och hålla sig själv i form kan vara anledningar nog för att hitta en favoritsport. Men vilka sporter är bäst då man vill hålla sig i form?

Explosiva sporter

Den som vill hålla sig själv i form bör förmodligen titta lite extra på olika explosiva sporter. Olika racketsporter som padel, tennis och pingis kan vara goda alternativ. Då koncentrerar man sig på spelet och använder kroppen på ett explosivt sätt. Dessa sporter tränar dessutom hela kroppen och man arbetar i vad som kan liknas vid intervallträning. Att träna intervallträning har visat sig vara det effektivaste sättet att bränna fett från kroppen. För att komma igång med paddel behövs bara ett padelracket, några billiga padelbollar och en padelplan. Det finns många ställen som erbjuder padel till ett väldigt bra pris.

Naturnära sporter

Att hålla på med löpning kan vara ett bra alternativ, eftersom man kan vara utomhus långa perioder. Att springa ute i naturen har flera goda effekter på kroppen. Forskning visar att man bränner betydligt fler kalorier om man rör sig i kuperad terräng. I naturen kan man utnyttja höjdskillnaderna till att träna lite extra. Att springa på lite extra hårt när det går uppför kan vara ett bra sätt att hålla sig i form. Den som vill hålla på med löpning kan gå med en löparklubb eller varför inte anmäla sig till ett maraton. Man behöver flera månader av träning innan man kan genomföra ett längre lopp och bör gärna följa ett löparprogram. På nätet finns flera gratis löparprogram som kan hjälpa till att förverkliga en speciell målsättning. Förutom maraton är 5 km, 10 km och halvmaraton populära distanser att träna inför.

Styrkelyft

Den som gillar att hålla till i gymmet och träna bör kolla in sporter som styrkelyft eller crossfit. Med dessa sporter kommer man garanterat i form och tränar upp sina muskler maximalt. Inom styrkelyft finns flera olika grenar att testa på. Känner man sig riktigt stark kan sporter som Strongman vara ett alternativ. Där handlar det om att kunna lyfta tunga stockar, stenar och vara allmänt urstark.

total