Camping med småbarn

Camping är egentligen ingen sport, men det involverar mycket aktivitet för barnfamiljer. Camping inkluderar ofta möjligheter till bad och vattensporter, vandring och många andra aktiviteter. Svenska familjer älskar att campa och kombinera naturupplevelser med semester. Att campa med barn kräver vissa förberedelser. Här får du de bästa tipsen.

Boka i tid

När man reser med barn krävs det särskilda förberedelser. Detta gäller även vid camping. De bästa campingplatserna runt om i Sverige blir snabbt uppbokade och därför är det viktigt att boka i god tid innan, gärna innan ni åker iväg på er semester. Detta gäller framför allt om ni ska campa under sommaren.

Bo i tält

Många barnfamiljer väljer att bo i husvagn eller campingstuga för att de tror att det är mycket bekvämare än tält. Att bo i tält har dock sina fördelar. Dels är det billigare, men det är även väldigt mysigt. Många barn älskar tältupplevelsen. Tält ger även större frihet vad gäller plats.

Packa rätt

Packningen är A och O för en lyckad camping med barn. Sovsäck, tält, första hjälpen-väska och varma kläder och ficklampa är bara några av många viktiga föremål som bör packas ned. Glöm inte bort att packa föremål för underhållning och aktiviteter. En fotboll, brännbollsracket, en volleyboll och en kortlek kan liva upp campingsemestern.

total