Få en bättre hy med motion och träning

Oavsett om du är en vardagsmotionär, sportfantast eller älskar att hänga på gymmet ger träning dig bättre livskvalitet. Genom att träna och röra på dig kan du stärka dina muskler, få bättre kondition och minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Det få personer dock är medvetna om är att träning inte bara är bra för fysiken, utan även för ditt utseende. Har du problem med akne eller har tidiga ålderstecken börja träda fram? Sätt på dig träningsskorna och bege dig ut i löpspåret eller ta av dig skorna och dra fram yogamattan!

Reducera tidiga ålderstecken

Många använder sig av dyra ansiktskrämer och ansiktsbehandlingar för att få en hy som ser ungdomlig ut och som är fri från rynkor och fina linjer. Visst är produkter som vårdar och ger näring riktigt bra, men genom att kombinera detta med träning får du det absolut bästa botemedlet mot tidigt åldrande. Satsa på riktigt högkvalitativ ansiktsrengöring från kända märken och välj en dagkräm med anti-age.

Att krämerna kan verka riktigt positivt är många redan varse om, men hur kan träning ha en positiv effekt på huden och åldrande? Enkelt förklarat kan man säga att hudens små artärer öppnas upp i samband med att du tränar. Det gör så att syre, näringsämnen och blod har det lättare att nå huden. Under ett träningspass kan huden således förse sig själv med de viktiga vitaminer och näring som behövs för att öka cellförnyelsen och minska ålderstecken.

Träna för att bli av med akne

Akne är ett hudproblem som många människor lider av. Att ha akne i sig är ingenting som är farligt, men det kan vara både jobbigt och pinsamt om problemen är mycket stora. Med hjälp av träning kan du se till att minska risken för bakterier i huden, vilket i sin tur minskar risken för akne. Denna process sker genom att du svettas ut gifter som finns i huden när du rör på dig. I ditt svett finns det ett ämne som heter dermcidin och som är känt för sina antibakteriella egenskaper. När detta ämne får tränga igenom huden tar det således med sig bakterierna ut och du får en mer stabiliserad talgproduktion i huden.

Glöm inte bort rengöringen

Även om träning kan bidra till en förbättrad hudkvalitet är det viktigt att du också tar hand om din hud korrekt efter ett träningspass. Om du låter smuts och svett ligga kvar på huden kan detta istället ge dig en motsatt effekt och du kan få ännu större problem med finnar än tidigare. Det bästa är om du kan skölja av ditt ansikte med en bra ansiktsrengöring efter passet, men om du har glömt denna hemma kan du använda dig av vanligt vatten tills du kommer hem. Se till att torka huden ordentligt efteråt.

total