Padel spelas mer än någonsin

Padel eller padeltennis är en sport som antagligen inte har gått någon obemärkt förbi i Sverige. Det poppar upp nya hallar överallt och allt fler spelar med vänner, familj eller arbetskollegor. Överallt i hela Sverige så spelas det padel. Att folk rör på sig har kanske aldrig varit viktigare än nu när fler och fler sitter hemma eller stillasittande på kontor och får inte så mycket vardagsmotion som vi kanske fick naturligt förr i tiden.

För att kunna få ut så mycket som möjligt av din träning är det viktigt att du har bra utrustning. Dessutom blir det mycket roligare om du inte hela tiden kan skylla på utrustning utan du känner att du spelar på ditt max. Ett bra racket och allt annat du behöver finns att köpa på olika ställen som rocket padel där du garanterat hittar vad du behöver för att kunna utmana vännen eller till och med chefen i nästa match. Det blir garanterat roligare blir om du har bra utrustning. Första gångerna är det kanske skönt att låna ett racket men när du känner att du kommer fortsätta så är det alltid bättre att titta på egen utrustning som passar dig.

Något för alla

Padel beskrivs ofta som en lättare form av tennis. Tennis är en relativt komplex sport som tar lång tid att lära sig och för att kunna få ett fungerande spel så krävs det att både parter är ungefär jämlika. Padels största fördel är att det går snabbt att lära sig och i stort sett alla kan spela och få igång ordentligt spel redan första gången. Det är roligt direkt. Det är i största utsträckning en sport för alla och inte för en liten elit. Även om det arrangeras VM i Padel vartannat år så är det fortfarande en bred folksport och därför är den så högt älskad. De flesta som testar kommer tillbaka ganska snart igen.

En sport med ung historia

Även om sporten är ung i Sverige så är den inte riktigt lika ung runt om i världen. Den stora boomen av padel i Sverige har kommit de senaste 5 åren med otaliga padelhallar men redan 1974 utformades och skrevs de regler som gäller än idag. Det första VM arrangerades 1992 och sedan dess har det arrangerats vartannat år med Spanien och Argentina som de stora giganterna.

Det är lätt att komma igång

Det du behöver för att spela padel är inte så mycket. Det spelas alltid med 4 personer så du behöver 3 personer att spela emot. Sedan behöver du ett racket som ofta går att hyra på plats men bäst känsla är att köpa ditt eget. Racket är i ungefärlig storlek som ett tennisrack men det är täckt av kompositmaterial som det sedan har gjorts hål i. Sedan behövs bara vanliga inomhusträningskläder och det är bara att köra igång. Bollarna som används är oftast vanliga tennisbollar och reglerna går att läsa på varje padelhall.

total