Sporterna för dig som inte gillar att träna

De flesta är mycket väl medvetna om träningens positiva effekter för kroppen, sinnet och hälsan i största allmänhet. Ändå är det väldigt många som har svårt att komma igång med träningen och kanske ännu fler som har svårt att hålla igång träningen. Ofta beror det på att träningen är tråkig eller att du går ut för hårt. Många tycker faktiskt att träning är riktigt tråkigt och undviker därför att träna. För att undvika denna känsla är det nödvändigt att hitta en sport som är rolig. Om redan provat löpning och styrketräning på gymmet kan det vara dags att prova en ny och lite mer annorlunda sport. Här får du tips på det bästa sporterna för dig som inte gillar att träna.

Sällskapssporter

Du som är social och gillar umgänge borde testa på någon sport som inkluderar samarbete med andra människor. All form av lagsport som fotboll, handboll och volleyboll passar utmärkt. Även dans och curling är roliga aktiviteter som sker tillsammans med andra människor. Pardans kan vara ett kul sätt att träffa nya människor samtidigt som du får motion.

Rofyllt

Om du ogillar explosiva och hårda träningspass kan du prova på mer rofyllda sporter och aktiviteter. Yoga, ridning, simning, pilates och thai chi är sporter som kan vara fysiskt krävande, men samtidigt avslappnande och skonsamma för kroppen.

Utomhussporter

Om du är en av dem som avskyr att vara instängd i ett svettigt gym, men älskar naturen bör du överväga att prova på utomhussporter som mountainbike, kajak, längdskidåkning och klättring. Även löpning passar bra för dig som vill träna utomhus.

total