Träna och odla – må bättre

De allra flesta av oss skulle gärna vilja må lite bättre. Det är inte så att man menar att livet är dåligt eller att man ständigt går runt och är deprimerad, men på något sätt vet man att man skulle kunna göra mer för sitt eget välmående och att det finns saker som man skulle kunna ta tag i för att helt enkelt må bättre och få en ljusare inställning till livet. Att ta tag i de här sakerna kan dock vara svårt och många kommer inte igång eftersom de inte riktigt vet var de ska börja. Två olika nycklar man kan använda sig av som enkelt och konkret kan få en att må bättre i vardagen är träning och att odla egna växter och grönsaker i sin trädgård. Här kommer lite om varför detta kan vara bra för det psykiska och fysiska välmåendet och hur man kan göra för att komma igång.

Odla

Att odla saker i sin egen trädgård kan vara en fantastiskt avkopplande och rolig sysselsättning. Kombinationen av att få skapa något med sina egna händer och att få fascineras över naturens under och det liv som finns hos både växter och djur är fantastiskt. Det enklaste sättet att komma igång är att beställa hem egna fröer från exempelvis Florea och sedan plantera dem i trädgården. Eftersom Florea är en fröhandel online så är det enkelt att klicka hem sakerna från vardagsrummet. Det kan vara en bra idé att börja lite försiktigt så att man inte tar sig vatten över huvudet och sår mer än man har tid att ta hand om. Att i början kunna pröva sig fram lite och tillåta sig själv att göra misstag är också viktigt eftersom man lär sig ju mer man odlar. Att beställa hem fröer och börja odla kan alltså vara en fantastisk fritidssysselsättning som är både rofylld och avkopplande och bidrar till att man mår bättre.

Träna

Att man ska träna för att må bra är väl något som de allra flesta har hört ett antal gånger i sina liv. Många har dock en lite skev bild på vad det innebär att träna och tänker sig att träning görs på ett gym med tunga vikter, eller snabbt springandes i ett löpspår med blodsmak i munnen. Men om man utgår från att träningen ska göra att man mår bra är en väldigt bra plats att börja på lugna promenader. Att få till promenader någon gång i veckan kan vara en bra start och en tumregel man kan ha med sig är att träningen på lång sikt inte ska kosta mer energi än den ger. Att inte stressa upp sig över träningen som ibland uteblir och att ta det lugnt i början är två ytterligare tips.

total