Vattensporter för hela familjen

Barn älskar vatten och det finns mängder av vattensporter som passar hela familjen. Vattensporter är ett perfekt sätt att kombinera familjetid med något roligt. Här kan du läsa mer om de bästa vattensporterna för barnfamiljen.

Kanot

Att paddla kanot är både roligt, vackert och ger bra träning. Fördelen är att mindre barn kan sitta i kanoten med en vuxen. Något större barn kan paddla själva. Sverige är omgivet av vatten och har många stora sjöar vilket gör att det finns många platser att paddla på. Det finns många ställen som hyr ut kanoter per timme eller dag vilket gör att man inte behöver köpa en egen. Vid kanotpaddling är det viktigt att ha flytväst samt att informera anhöriga om er plan för att undvika oro. Väderleken kan förändras och om ni av någon anledning har svårt att ta er tillbaka är det viktigt att någon vet om var ni befinner er.

Surfing

Surfing är en kul sport som passar barn som kan simma. Grunderna i surfing utövas på mycket små vågor och på grunt vatten. Både vuxna och barn kan prova på sporten tillsammans. Oftast är det lätt för små barn att hitta tekniken och stå på surfbrädan.

Övriga sporter

Snorkling, vattenskidor, forsränning och simning är andra vattensporter som passar barnfamiljen.

total